Restaurace Koliba byla založena v roce 1991. Od té doby se značně rozrostla a našim hostům nabízí celkem 24 plně vybavených pokojů, kongresové sály s celkovou kapacitou 600 míst a kompletním technickým vybavením, 2 zahradní terasy, pivní lázně, relaxační masáže, salónek a stylovou restauraci, kde si můžete pochutnat jak na staročeské kuchyni, tak na specialitách na grilu. S velkým potěšením Vám také můžeme nabídnout prvotřídní pivečko z našeho minipivovaru s jednoduchým názvem „Litoměřický Kousek“.
Pro Vás a Vaše obchodní partnery zajistíme konferenci, firemní akci, školení, seminář, ples, banket, kulturní akci, svatbu, rodinnou oslavu atd. V celém komplexu je zdarma internetové připojení. Dále zdarma rozsáhlé parkoviště pro osobní auta i autobusy, s celkovou kapacitou až 100 vozů. Restaurace, kongresové sály a vybrané pokoje mají bezbariérový přístup.
Pivní lázně
Jedná se o koupel v lahodném a pro Čechy milovaném moku. Mimo samotné koupele v pivě je celý zážitek doprovázen masážemi a nezbytnou konzumací piva. Pivní lázně jsou dnes fenomén doby.
Historie pivních lázní
Lázeňské procedury jsou staré více jak 4000 let. Jako první se jim oddávali Indové, Egypťané a Číňané. Historie piva sahá ještě dále a to až do roku 7000 před naším letopočtem, kdy zřejmě zcela náhodou a velkým nedopatřením došlo při sklizni a následném uskladnění ve hliněných nádobách obilí ke kvašení.
Litoměřický pivovárek KOLIBA – o Kousek lepší
V našem litoměřickém pivovárku můžete ochutnat z výběru prvotřídních nefiltrovaných a nepasterovaných piv, které jsou vařené s láskou z kvalitních přírodních surovin bez pomocné berličky chemických přípravků. Kupujeme jen ty nejlepší slady a chmely z vyhlášené chmelařské oblasti Žatecka.
Každé z našich piv má plnou chuť, vyrovnaný říz a hořkost, sametovou pěnu a krásnou barvu a k napití láká svou vůní. Výroba piv u nás končí v ideálním bodu a to před filtrací a pasterací, proto si pivo od nás zachovává svou chuť i vůni a udržuje si svou přirozenou trvanlivost díky kultuře pivovarských kvasnic. Neztrácí tím také látky působící blahodárně na organismus a jeho imunitu.
Pivo pro vás vaříme v měděné varně přímo mezi Vámi ve valašské kolibě v Hotelu Koliba. Používáme klasický dvourmutový postup. Kvašení mladiny probíhá v pivovarském sklepě v otevřených kvasných kádích a mladé pivo pak necháváme minimálně měsíc zrát v ležáckém sklepě, aby se jeho chuť zakulatila a vyrovnala a my jsme Vám mohli naservírovat prvotřídní Kousek.